01.  Elke site die serieus genomen wil worden heeft ergens in een hoekje het woordje 'disclaimer' staan.

02.  Apartkadootje dus ook. 

03. Wat er achter dat woordje 'disclaimer' schuilgaat is meestal een pagina die niet uitnodigt tot het lezen ervan en vol staat met lange zinnen waarin allerlei verantwoordelijkheden van de hand gewezen worden.

04.  Via Google leer je dat : "Een disclaimer is een kort stukje tekst waarin een organisatie erop wijst dat de informatie in een boodschap alleen voor de geadresseerde is bedoeld en dat de organisatie niet aansprakelijk kan worden gesteld voor verkeerd gebruik van de informatie. Als een klant bijvoorbeeld informatie naar anderen doorstuurt of reproduceert, is hij zelf aansprakelijk voor de problemen die daardoor kunnen ontstaan, en niet de organisatie. Disclaimers zijn zeer gebruikelijk geworden aan het einde van fax- en e-mailberichten en op internetsites omdat de informatie daaruit zeer gemakkelijk gemanipuleerd en verspreid kan worden en zo in verkeerde handen terecht kan komen.

05. Zo, dat is duidelijk.

06. Om écht alles uit te sluiten leggen disclaimers ook uit wat sommige begrippen betekenen: In deze disclaimer wordt verstaan onder: - de webpagina: iedere webpagina waarin een hyperlink naar de disclaimer opgenomen is met de intentie deze disclaimer daarop te laten gelden; - gebruik(en): onder meer inladen, inloggen, opvragen, raadplegen, lezen, bekijken, beluisteren, bewerken, invullen (van formulieren), verzenden, (tijdelijk) kopiëren, bewaren, doorzenden, verspreiden, van diensten gebruik maken, plegen van rechtshandelingen (bijv. kopen, huren); -
u: de al dan niet vertegenwoordigde natuurlijke of rechtspersoon die de webpagina gebruikt; - de inhoud: onder meer teksten, afbeeldingen, hyperlinks, geluids- en/of videofragmenten en/of andere objecten; - schade: directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data en zaken, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel.

07. Wouw! Er is nog niks schokkends verteld en toch lees je door tot punt zeven.

08. Uiteraard geloof ik niet dat zo'n disclaimer iets uithaalt. Dus mocht je op zoek zijn naar iets wat hier toevallig op de site staat, ga je gang!

09. Reclamebeleid
Ik schrijf geen commerciële of gesponsorde bijdragen: alles op mijn blog is geschreven omdat ik daar zelf voor koos. Ik blog niet op vraag en krijg er ook niks voor, noch financieel, noch in natura. Meer info kun je altijd vragen.

Note: Daar waar indormatie is verstrekt van derden, is bron vermelding aangegeven. Ik hoop van harte dat jij dat ook zult doen.

10. Met vriendelijke groet, Apartkadootje © 2015