Nog ruim een week en dan is het alweer kerst, ik moet zeggen ik kom nu aardig in de kerstsfeer (nu alleen het weer nog). Ik vind het altijd lastig om te schakelen tussen alle feesten. De lampions zijn nog niet opgeborgen of Sinterklaas is onderweg en als die goede man weer op zijn boot stapt dan staat zijn opvolger klaar en

is het alweer tijd om de kerstversiering van zolder te halen. Ik vind het wat hoor! Maar goed, ik ben toch aan de slag gegaan en ik moet zeggen ik ben wel weer tevreden. Het is ook altijd zo’n lekker moment om alles anders neer te zetten. De kerstboom neemt aardig wat ruimte in, dus banken verschuiven en dan ga ik los….heerlijk om te tutten in huis en sfeervolle hoekjes te maken. In deze blog zal ik jullie een kijkje geven in ons kersthuis. 

kerst blog4 apartkadootje

Soms kan het heel simpel; een kruik op een vergrijste schaal met natuurlijk materiaal en een sfeerlichtje. Op de achtergrond een wandbord van Apartkadootje met dennenappels en voilà het eerste kersthoekje is gemaakt. Simpel en superleuk!

kerst blog5 apartkadootje

Dit is een foto van een stijlplankje in taupe wash dat bij ons op de eettafel staat. Een schaal met mos ballen (zo simpel en leuk om zelf te maken), een kruikje en een schattige kabouter. Dat laatste was een idee van mijn zoon en ach…het past er prima bij. Ik word er eigenlijk wel heel vrolijk van. Ja, die zoon van mij heeft er wel gevoel voor! ;)

kerst blog3 apartkadootje

Aan de kastdeur hangen eigenlijk het hele jaar door wel hartjes en andere decoraties. Nu heb ik er een broodplankje in landelijke stijl van Apartkadootje bij gehangen. Een kleine product van apartkadootje, maar o zo sfeervol.

kerst blog apartkadootje

Een foto van het dienblad “warm samen gezellig” in taupewash. Ik gebruik het hier als stijlplankje en staat ontzettend gezellig op tafel.

kerst blog1 apartkadootje

We hebben een zijraam waar ik altijd een beetje mee aan het stoeien ben, althans met wat ik er op kan zetten zodat het naar mijn zin is. Voor kerst heb ik een naturel stijlplankje rechtop neergezet en daarvoor staat nu de decoratie. Superleuk, al zeg ik het zelf!

kerst blog2 apartkadadootje

Als laatste een foto van een stijlplankje dat bij ons de gang staat. Landelijk, maar dan meer in de Noorse stijl. Gezellig en warm om bij binnenkomst te zien.

Ik was er wel tevreden mee, maar mijn zoon iets minder blijkbaar. Ik ben zelf namelijk niet zo van de uitbundige, kleurige kerstdecoraties, maar de rest van het gezin wel. Vooral de kinderen vinden het geweldig als het glinstert, beweegt en geluid maakt. Vooral heel veel geluid maakt! Ik heb dus geprobeerd een middenweg te vinden tussen wat zij leuk vinden (en manlief) en de stoere landelijke stijl waar ik zo van houd.

Ik dacht dat het me aardig gelukt was, maar toen ik vanmorgen dit zag begon ik te twijfelen!

kerst blogthomas apartkadootje

Hoe vinden jullie dit, schattig toch! Ik heb vanmorgen een foto gemaakt met mijn mobiel. Toen ik hem vroeg of het zo beter was zei hij “tuurlijk!” Hij keek mij aan en ik zweer dat hij dacht, stomme vraag zeg! Nou prima.... dino staat dus ook in de gang dit jaar met kerstmis. GEZELLIG!